13 mai 2009

Incredibil! Au făcut şcoală într-un sat fără elevi!


În satul Roşiori, judeţul Vaslui, autorităţile au investit 20.000 de euro într-o şcoală nou-nouţă. Are mobilier modern, termopane şi e frumos vopsită, doar că stă închisă mereu. Motivul: în sat nu există nici un elev.

Deşi mândri de noua construcţie, locuitorii din Roşiori nu prea pricep de ce aveau nevoie de şcoală. “E foarte frumoasă! Nici la oraş nu e aşa. Ar fi, însă, o problemă: nu sunt elevi pe la noi! Avem patru copii în tot satul, mici de doi - trei ani, dar nici ei nu s-au născut aici, au fost luaţi în plasament de asistenţi maternali”, mărturiseşte Costică Săvescu (58 de ani). Să vă spun drept, când am văzut că se ridică o şcoală, ne-am întrebat şi noi, ca oamenii: cine oare o să înveţe în ea, dacă la noi nu sunt elevi?“, povesteşte Gabriela Marin (36 de ani), una dintre femeile care au luat un micuţ în plasament.
Răspunsul nu l-a putut da nimeni până acum. Actualul primar, Vasile Tărăgan, nu are nici el prea multe argumente. “Dacă satele îmbătrânesc şi natalitatea scade, nu cred că e cineva vinovat”, a spus primarul Tărăgan.

Deci.. cine vrea sa se mute de la oras la tara.. avem scoala nou noutza.. numai va rog eu NU O LASATI sa mucigaiasca goala!!! Ca e pacat:))!!

Un comentariu:

Anonim spunea...

pfff ca in romania fratilor ce sa zikem nu ma surprinde cu nik