22 februarie 2009

A murit cea mai puternică pisică din lume!


Unul dintre cele mai cunoscute animale de casă din lume, motanul Socks al fostului preşedinte american Bill Clinton, a murit de cancer la vârsta de 18 ani.

Începând din 1993, timp de opt ani, motanul Socks a tors liniştit la Casa Albă, până ce i-a luat locul câinele Barney, fox-terrierul lui George W. Bush. Motanul, care a trăit în casa secretarei Betty Currie după ce Clinton şi-a încheiat mandatul de preşedinte la începutul anului 2001, a murit vineri, răpus de cancer tiroidian şi renal.

“Animalul a adus multă bucurie familiei noastre, tuturor copiilor şi iubitorilor de pisici. Suntem foarte recunoscători pentru aceste amintiri”, a fost scris în anunţul postat de familia Clinton pe propriul site de pe Internet. Betty Currie, fosta secretară a lui Clinton, l-a luat pe Socks în apartamentul ei din Hollywood, după ce foştii săi stăpâni au părăsit Casa Albă.

Într-un recent interviu, Betty spunea că motanul era trist şi suferea mult din cauza bolii care îl chinuia de luni de zile. Socks a fost găsit pe o stradă din Washington şi adus la Casa Albă de Chelsea, fiica lui Bill şi Hillary Clinton.

Niciun comentariu: