21 ianuarie 2009

Legea 298, cu bune si cu rele!!


Pe 18 noiembrie 2008 Parlamentul emitea legea 298/2008. Pe romaneste, companiile de telefonie mobila au obligatia de a stoca timp de 6 luni toate informatiile legate de client.
Adica pe cine a sunat respectivul, de catre cine a fost sunat, ce mesaje a dat sau a primit. Situatia este identica si in ceea ce priveste operatorii de internet.Si ei vor stoca date legate de mail'urile date si primite, si nu numai mailurile.. si saiturile pe care intram.. mai exact TOT!!!
"Din punctul meu de vedere"(Catalin=un bun amic) autoritatile care lupta cu infractorii au de castigat enorm, ceea ce e bine. Daca Gigel este prins facand o magarie, autoritatile pot cere si obtine toate convorbirile facute de acesta in ultimele luni.Si de aici poate ii afla si complicii.
Dar ce facem cu spionajul??
Orice Nea Caisa cu o functie pe la Serviciile de Informatii o sa aiba, teoretic, acces la aceste informatii. Si pe langa asta, mai afla Nea Caisa si la ce gagici te duci si pe cine injuri, adica afla pe cine suni, cinte te suna si cam ce barfesti pe la telefon.
Pe cand in epoca asta moderna 1 procent mare de informatii le dai si le primesti la telefon sau mail foarte putin prin viu grai.

In incheiere articolul 28 din Constitutia Romaniei intitulat "Secretul Corespondentei":secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil(ce cuvant greu:D)!!

Niciun comentariu: